Kako izbrati najboljše žensko električno kolo

žensko električno kolo

Kako izbrati najboljše žensko električno kolo

Izbira najboljšega ženskega električnega kolesa je lahko zapletena, vendar imam vse nasvete, ki jih potrebujete, da izberete pravi model zase. Žensko električno kolo je specifična različica motorno podprte vožnje, ki vzame nekaj truda iz pedalinga. Žensko električno kolo je običajno kolo, ki ima vgrajeno baterijo in motor. To pomeni, da obstajajo različice električnih koles, kot so cestno, hibridno, potovalno, gorsko in mestno, pomen vsega pa je, da obstaja tudi razpon, ki ustreza namenu vašega kolesarjenja.

Ogled naše ponudbe

Sedem stvari, ki se jih naučite z ženskim električnim kolesom

 1. Noben hrib ne bo več ovira

Če povzamem iz svojih izkušenj, sem navdušena, da obstaja tudi žensko električno kolo. Hiša, ki stoji na hribu in je še z avtomobilom težko prevozna, kaj šele z navadnim kolesom, je danes dostopnejša prav zaradi e-kolesa in če sem želela kolesariti s prijatelji in se odpeljati na daljše poti, si tega zaradi navadnega kolesa vsekakor nisem upala privoščiti. Žensko električno kolo mi danes da vse te možnosti. Zlahka prevozim vsak hrib, tudi tisti do hiše, predvsem pa se zdaj lahko zabavam s prijatelji, ko odhajamo na nove kolesarske podvige.

 1. Vsako žensko električno kolo ne pomeni zmage

Morda ste kdaj prebrali v časopisih ali slišali v novicah, da mehansko-doping kolo in uporaba motoriziranih koles ni nujna, da bi zmagali na dirkah. A dirka je dobljena, ko se soočamo vzponom saj lahko hitro dosežemo cilj in če aktiviramo turbo boost način, žensko električno kolo še hitreje izpolnjuje pričakovano hitrost pri 25 km/h, kolikor je tudi zakonsko določeno v Sloveniji. Torej dragi navijači, če imate pokrivala na glavi, držite si klobuke!

 1. Baterija naj bo vedno napolnjena

Žensko električno kolo ima možnost, da zabeleži vse vaše aktivnosti. Zdaj si predstavljajte, da niste napolnili baterije in da se odpravite na pot. Na enkrat se znajdete na sredini hriba in opazite utripajočo lučko in preostanek baterije nenadoma izgine. To pomeni, da se boste sredi hriba ustavili ali pa boste pot nadaljevali z veliko mero gorja in zmede, saj bo vaše žensko električno kolo postalo popolnoma navadno kolo. Roko na srce, imejte vedno polno baterijo.

 1. Upoštevajte pravila oblačenja kolesarjev

Vreme kolesarstvu ne prizanaša in dekleta ter žene imamo s svojo garderobo včasih težave, pa vendar je v kolesarstvu pametno izbrati pravo opremo, zato se je treba obleči temu primerno, predvsem pa je treba izbrati opremo in oblačila, ki zdravju ne bodo škodljiva in da nas ob morebitnem padcu, še zaščitijo. Torej dekleta, tudi za električno žensko kolo izberite oblačila za suho vreme, torej poletno, pomladno, jesensko in ne pozabite na pelerino v primeru dežja.

 1. Tudi vaša mama ali sestra si bo želela vaše žensko električno kolo

Nikar se ne čudite, če po vašem kolesu poseže katera od sester ali pa celo mama. Žensko električno kolo je primerno tudi za njih, pa čeprav kondicijsko niso toliko v formi. Preden pa sedejo na vaše kolo, je dobro, da jih seznanite s funkcijami, ki so del opreme, da česa ne poškodujejo.

 1. Žensko električno kolo je vožnja stoletja

Vsekakor v prvi vrsti morate vedeti kaj želite od svojega kolesa. Nekaterim je dovolj, da se pripeljejo do službe ali trgovine, druge raje kolesarijo skozi hribe in gorske poti, tretje si želijo zmernega potovanja na morje, kakorkoli obrnete, zase uporabite takšno žensko električno kolo, s katerim se boste lahko podale na novo dogodivščino in vsaka vožnja, pa čeprav kratka, bo vaša vožnja stoletja.

 1. Ustavite se in se ozrite okoli

Med vožnjo z električnim kolesom sem opazila očarljive gozdne utrinke, za katere si jih še nikoli nisem vzela časa; podeželje ni bilo več zgolj ozadje predstave o bolečinah in trpljenju, temveč zapleteno naravna tapiserija, skozi katero lahko kolesarimo in uživamo. Žensko električno kolo vam omogoča, da raziščete velika območja podeželja in resnično uživate v pokrajini.

Kako je opremljeno žensko električno kolo in na kaj je treba polagati pozornost?

Žensko električno kolo ima ožje in krajše krmilo, da ne povzroča bolečin v hrbtenici ali vratu, predvsem je pomemben udoben sedež. Prav tako je pomembna velikost okvirja in najtežje je izbrati pravo. Če ste med dvema številkama – S ali M, je dobro, da izberete manjše žensko električno kolo, prav zaradi krmiljenja.

V pomoč so lahko tudi hidravlične zavore spredaj in zadaj, kar pomeni tudi odličen prenos moči od ročice do kolutov. Da se boste počutile varno na vsaki poti, ki jo boste prekolesarile, izberite tudi primerne pnevmatike, ki bodo poskrbele, da ne boste občutile trenja, ampak udobje. Priporočam, da izberete pnevmatike, ki so nameščene na širokih platiščih.

Pomembno je tudi enostavno prestavljanje in da ima žensko električno kolo enojni ščitnik verige in tehnologijo proti snemanju verige. Prav tako pozornost namenite, koliko pomoči premore žensko električno kolo. Izbira tistega, ki ima vsaj 3 načine, je naravnost čudovita odločitev, saj lahko izbirate med izklopom, ekonomično vožnjo, standardno ali pa pospešeno vožnjo.

Vsekakor se žensko električno kolo v celoti razlikuje od koles za moške in v primeru nakupa je prav, da se obrnete na strokovnjake na tem področju, ki vam bodo v veliko pomoč pri izbiri pravega ženskega električnega kolesa in ki bodo na podlagi vaših želja zagotovo našli najbolj primeren model ženskega električnega kolesa.

Žensko električno kolo, katero izbrati?

Kot pri vsakem nakupu električnih koles, je treba vedeti nekaj osnovnih dejstev tudi za nakup ženskega električnega kolesa. Moram vas razočarati, če ste vse do danes bili mnenja, da obstaja 100 –  % univerzalno žensko električno kolo, ki bi se ga dalo peljati po vseh terenih, zato je treba ugotoviti teren, ki bi ga radi prekolesarili, saj boste s tem preprečili marsikatero bolečino.

Vsako žensko električno kolo ima nekaj svojih posebnosti, ki so prilagojene na slog vožnje in zahtevnost terena, kar pa ne pomeni, da so tehnološko slabša od moških. Pri ženskih električnih kolesih je poudarek na bolj občutljivih zavorah, anatomskem sedenju, mehkejšem vzmetenju in boljši obvladljivosti.

Gorsko žensko električno kolo bo navduševalo vsa dekleta in žene, ki bi si kdaj pa kdaj rade privoščile adrenalinsko ali gorsko avanturo. S pomočjo dodatne pomoči motorja si bodo želele še več takšnih poti, saj bodo premagale še tako težak vzpon ali kamniti teren.

Cestna ali treking ženska kolesa pričarajo kolesarjenje z užitkom. Motor bo omogočal pospeške in odzivnost na cesti ali pa samo na poti do službe, in ker bo užitek s takim kolesom res čudovita popotnica vašega vsakdana, si boste kmalu želele še kakšen kilometer več.

Zložljivo prenosno električno kolo je kolo, ki ga lahko uporabite za mestno vožnjo ali pa za bolj nevarne terene in poti z naklonom. Ker je zložljivo, ga brez skrbi shranite tudi v prtljažniku avtomobila, se umaknete mestnemu vrvežu in si brezskrbno privoščite kolesarjenje skozi gozd ali urbano naselje.

Dodatna priporočila ob nakupu novega ženskega električnega kolesa

Preden si brezglavo umislite nakup ženskega električnega kolesa, si zastavite nekaj ključnih vprašanj.

 1. Bi radi kolesarili in se odpravili na daljša potovanja, vozili čez hribe in si tako še ogledali lepoto dežele?
 2. Ali morda potrebujete žensko električno kolo vsakodnevne opravke, kot so pot do službe, šole in trgovine?
 3. Načrtovane destinacije, ki bi jih prekolesarili, so kako dolge?
 4. Koliko ste pripravljeni plačati za novo žensko električno kolo?

Seveda se najde še več vprašanj in ko si boste nanje odgovorili, izberite kolo, ki se bo najbolje obneslo slogu vašega kolesarjenja in zahtevnosti terena. Predvsem bodite pozorni na moč baterije in iz česa so narejene, prav tako pa preverite certifikat električnega kolesa, da boste varni v prometu.

Ne bodite skopuški in raje odštejte malo več denarja za nakup električnega kolesa, boljše je vsekakor malo dražje žensko električno kolo, pa vendar vam ponuja več možnosti.

You've just added this product to the cart: