Teža električnega kolesa

teža električnega kolesa

Teža električnega kolesa

Vsi se zavedamo čudežev e-koles, kako lepo so ta kolesa zasnovana ob upoštevanju zahtev uporabnika – naj bo to otrok, športni navdušenec, starejši kolesar, mestni kolesar ali preprosto ljubitelj koles. E-kolesa so namenjena vsem!

Koliko znaša teža električnega kolesa?

Električna kolesa so za 40-50 % težja od tradicionalnih koles, vendar so precej lažja od motornih koles. Povprečno električno kolo tehta od 18 do 22 kg. Običajno tradicionalno neelektrično kolo lahko tehta približno 12–13 kg.

Na splošno lahko pričakujete, da bo teža električnega kolesa med 38 in 70 kilogrami. Pri navadnih kolesih manjša teža običajno pomeni, da bo kolo boljše, pri e-kolesih pa to ne drži povsem, saj pri električnih kolesih manjša teža pomeni tudi manjšo prevoženo razdaljo.

Teža električnega kolesa – najlažje e-kolo

Najlažje cestno e-kolo na trgu je Scott Addict eRide. Na prvi pogled videti kot običajno cestno kolo, saj teža okvirja znaša le 1,04 kg, teža celotnega kolesa pa od 10,75 kg dalje.

Če se je podjetje Scott odločilo, da bo Addict eRIDE, najlažje e kolo in najboljše, potem si tehnološkega napredka niso olajšali. Ne, hoteli so popolnost. Z vizijo da bi bili vzponi višji, daljši, bolj strmi in da vas prej spravijo iz hiše, kasneje pa lahkotno domov so na tržišče postavili nov lahek, zmogljiv in prav tako sposoben Addict eRIDE, ki je pravo razodetje za uporabnike kolesarjenja.

Teža električnega kolesa – ali obstaja omejitev teže za električna kolesa

Običajno omejitev največje teže vključuje težo voznika in težo tovora. Ne smemo je zamenjati z omejitvijo skupne teže, ki vključuje omejitev teže in težo kolesa. Teža na več načinov vpliva na zmogljivost in uporabnost e-kolesa. Na primer, teža lahko vpliva na hitrost, razdaljo in gibanje.

Teža e-kolesa je odvisna od več dejavnikov, kot so velikost motorja, velikost akumulatorja, vrsta in konstrukcija materiala. Kljub temu ima večina od njih neto težo med 38 in 70 kilogrami. To je daleč od običajnih koles, ki tehtajo 17-30 kilogramov.

Kdaj je teža pomembna? Poleg zmogljivosti je teža električnega kolesa pomembna. Če želite dvigniti ali nositi kolo za shranjevanje, lahko razmislite o lahki možnosti. Lahko dobite električno kolo, ki še vedno velja za lahko? Na srečo ja. Še vedno lahko dobite lahka električna kolesa, ki tehtajo manj kot 30 kilogramov. Pričakovano pa se njihova zmogljivost morda ne bo ujemala z e-kolesi, ki so težja in imajo večjo zmogljivost.

Poznavanje nosilnosti in omejitve teže vašega električnega kolesa je ključnega pomena, saj to vpliva na zmogljivost in varnost vašega kolesa. Omejitev teže bo na primer določila količino tovora, ki ga lahko prenaša vaše e-kolo.

Teža električnega kolesa vpliva na splošno izkušnjo vožnje vaših poti, naj bo to cestno, mestno ali gorsko. Čeprav je teža pri e-kolesu dobra stvar, ni vedno v vašo korist, saj morate biti jasni glede namena nakupa. Če se morate hitro odpraviti na dolgo poti, potem so ugodnosti e kolesa z večjo težo. Če pa boste morali kolo nesti več nadstropij ali etaž, ali pa preprosto iščete kolo za kratke poti, je prav, da se odločite za nakup lažjega električnega kolesa, saj se dodatna teža ne splača.