Predelava kolesa v električno kolo, sedaj možna tudi v vaši domači delavnici!

Predelava kolesa v električno kolo, sedaj možna tudi v vaši domači delavnici!

Prav ste slišali, napredek današnje tehnologije vam bo od sedaj naprej omogočal, da  predelava kolesa v električno kolo, ni več stvar mehanikov, ampak vsakega nadobudnega bodočega e-kolesarja. Vas zanima kako lahko v preprostih treh korakih svoje navadno kolo spremenite v hitro električno kolo in kakšne so prednosti in slabosti le-teh? Vabimo vas, da si več o tem preberete v nadaljevanju članka.

Električno kolo: predelava po enostavnih korakih v lastni režiji

Predelava kolesa v električno kolo poteka v treh glavnih korakih.

  1. Korak: Izbira primernega kompleta za bodoče električno kolo. Predelava bo tako veliko bolj preprosta!

Najbolj ključni del celotne predelave vašega klasičnega kolesa v električno verzijo se skriva v izbiri, osnovnemu kolesu, primernega električnega kompleta. Več ni vedno bolje, zato vas naj ne premami želja, da bi si kupili najbolj močno baterijo, saj ta ni nujno najboljša izbira za ogrodje vašega trenutnega kolesa. Podobno velja tudi za odločitve o tem ali vašemu kolesu pritičejo klasične zavore ali diski. Priporočamo vam, da se pred dokončnim nakupom predhodno obrnete na brezplačno pomoč strokovnjakov na prodajnih straneh ali v fizični trgovini. Na tak način bo predelava kolesa v električno kolo veliko bolj cenovno ugodna, saj vam bodo uveljavljeni strokovnjaki znali svetovati primeren komplet. Ta ne bo nujno najcenejši ali najbolj zmogljiv, bo pa zagotovo najbolj primeren za vaše bodoče električno kolo. Predelava se zato ne začne šele s samo montažo, ampak že na mestu določitve ustreznega kompleta, zato temu posvetite dovolj časa in premisleka. Veliko informacij o tem lahko najdete že z nekaj preprostimi kliki na internetu.

  1. Korak: Predelava kolesa v električno kolo- nameščanje kablov, zavor, baterije in gume z motorjem

Po izbiri primernega kompleta vas od sedenja na vašem prenovljenem električnem kolesu loči le še montaža. Kot prva je na vrsti demontaža stare navadne gume in zračne tube ter namestitev nove gume, ki ima vgrajen motor. Ravno zaradi slednje se bo vaše klasično kolo spremenilo v električno kolo. Predelava pa se ne konča tukaj. Zamenjavi gume sledita še prestavljanje zobnika na kolesu in nameščanje elektronskih zavornih ročk, ki jih priklopite na kontroler. Predelava kolesa v električno kolo v nadaljnjih postopkih zahteva še: namestitev baterije, ki jo prav tako priklopite na kontroler, pa tudi ročko za reguliranje hitrosti ali senzor za obračanje pedal, odvisno od kompleta. Večinoma imajo tudi sami dobavitelji nazorne video navodila za to kako doma sestaviti svoje električno kolo. Predelava bo tako »mačji kašelj« tudi za čiste začetnike.

  1. Korak: Nastavite svoje novo električno kolo, predelava je tako končana!

Pred samo testno vožnjo je potrebno dobro preveriti le še nastavitve na števcu novega e- kolesa. Več o tem vam lahko svetuje tudi sam dobavitelj e-koles glede na izbran komplet. Pred vožnjo je dobro,  da kolo (predvsem zavore) najprej preverite na mestu, šele na to pa se podate na prvo testno vožnjo. Seveda se pred tem prepričajte tudi o tem, kako trdno ste privili vijake, saj si na prvi vožnji zagotovo ne želite padca. Pri sami testni vožnji bodite previdni in e-kolo najprej testirajte na nezahtevnem terenu, šele nato pa stopnjujte zahtevnost.

Električno kolo: predelava v domači delavnici ima svoje prednosti in slabosti

Trenutni trg kolesarske opreme je svojim uporabnikom omogočil, da si danes lahko praktično vsak kolesar svoje klasično kolo predela v dostojno montirano električno kolo. Predelava »na lastno pest« pa vam še vedno lahko povzroča nekaj preglavic na naslednjih področjih. V primeru, da se montiranja električne nadgradnje lotevate prvič in tudi v popravilu klasičnega kolesa še niste vešči, bo predelava kolesa v električno kolo rahlo večji podvig. Za takšno montažo boste vseeno potrebovali nekaj začetnega znanja o montiranju koles. Dobra stran tega problema je, da nam dandanes splet omogoča učenje takšne veščine iz domačega naslonjala. Priprava in pridobivanje znanja o osnovnih komponentah kolesa in njegovem montiranju bo zato najhitreje rešljiv del težave. Nekaj več težav boste začetniki imeli pri izposoji oz. nakupu opreme, ki jo zahteva predelava kolesa v električno kolo. Predlagamo vam, da se pred velikimi nakupi drage opreme, posvetujete mogoče s kakšnim kolesarskim prijateljem, mehanikom ali poznavalcem tega področja. Na tak način ne boste kupovali nepotrebne opreme za vaše bodoče električno kolo. Predelava vas bo veliko manj stala, če se boste po nasvet obrnili na različne prodajne strani že uporabljenega orodja, saj boste tam lahko za nižjo ceno dobili dostojne pripomočke za montažo. Seveda, je najcenejši način izposoja orodja s strani prijateljev ali znancev, zato ne pozabite tudi na to možnost.

Verjetno se sprašujete, zakaj bi potemtakem sploh še strmel k predelavi klasičnega kolesa v električno kolo? Čeprav smo predhodno našteli predvsem ovire, ki jih lahko povzroči predelava kolesa v električno kolo, pa ta generalno gledano prinaša veliko več prednosti. Zniževanje cene izdelka je le ena od teh. Za novo električno kolo lahko iz svoje denarnice odštejete od 2.900 oz. 3.000 eurov pa tudi tja do 8.000 eurov. Seveda je to odvisno od tega, kakšne so želje za vaše električno kolo. Predelava vas v nasprotnem primeru ne bo stala niti 2.000 eurov. Cene kompletov delov, ki jih potrebujete za prenovo klasičnega kolesa v električno verzijo, stanejo od nekaj čez 400 eur pa tja do 1.400/1.500 eurov za posamezen komplet. Seveda vas sama montaža električnih delov na kolo ne bo stala niti centa, saj boste delo opravili sami. Velika prednost različnih ponudnikov je tudi svetovanje strankam o tem kateri komplet bo primeren za vaše bodoče električno kolo. Predelava bo tako veliko bolj prilagojena vašim željam in potrebam. Poleg tega je prehod iz navadnega na električno kolo relativno hiter. Časovno najbolj kompleksen del celotnega procesa je raziskava in odločitev za primeren komplet ter pridobitev ustreznega orodja, v primeru, da tega še nimate doma. Dobava delov in predelava kolesa v električno kolo pa je gotova v največ enem tednu. Takšna predelava je zelo primerna za tiste stranke, ki so časovno zelo omejene in predelano kolo nujno potrebujejo namesto avta za prevoz na delavno mesto.

Predelava kolesa v električno kolo še nikoli poprej ni bila tako hitro in lahko dostopna širši množici. Ravno zato, se takšne predelave navadnega kolesa v e-kolo loti vedno več strastnih kolesarjev, ki kolo uporabljajo dnevno. Vabimo vas, da se v prenovi preizkusite tudi sami in tako na lastnih »pedalih« občutite prednosti predelanih e-koles.

En gerçek sisli escort kadinlarini burada bulabilirsiniz..