Nakup električnega kolesa – zelena odločitev!

nakup električnega kolesa

Nakup električnega kolesa – zelena odločitev!

Dandanes postajajo električna kolesa vse bolj priljubljen način prevoza po mestih. So hitra, učinkovita, okolju prijazna in zabavna za vožnjo. Preden pa se odločite za nakup električnega kolesa, je dobro vedeti, v kaj se spuščate.

Ogled naše ponudbe

Električna kolesa so kolesa z vgrajenimi elektromotorji in baterijami, ki jih lahko uporabljamo za pogon. Večina električnih koles ima največjo hitrost 32 kilometrov na uro in doseg od 32 do 56 kilometrov na polnjenje. Na trgu je na voljo široka paleta električnih koles. Nekateri ponujajo samo pomoč pri pedalih, nekateri modeli pa so bolj podobni mopedom, kjer lahko z motorjem poganjate motor, ne da bi poganjali pedala. Kapaciteta akumulatorja, namestitev motorja in velikost motorja se prav tako razlikujejo.

Prednosti uporabe električnih koles

Dejstvo, da so okolju prijazni, je en glavnih razlogov, da se ljudje odločijo za nakup električnega kolesa, namesto da bi vozili avto ali izbrali avtobus. Uporabljajo namreč električne motorje, ki ne oddajajo škodljivih emisij v ozračje in so tako en najčistejših in najbolj zelenih načinov prevoza, poleg tega pa so tudi precej cenejši prevoz kot vožnja, saj vas električno kolo stane le okoli 5 centov na kilometer. Tudi začetni in vzdrževalni stroški so precej nižji, odštejete pa lahko tudi zavarovanje, cestne sklade in izdatke, kot je parkiranje. Omejeni so z manj predpisi, kot druga motorna vozila, najpogosteje se električna kolesa obravnavajo kar kot kolesa brez pogona. Za upravljanje ne potrebujete vozniškega dovoljenja, ni minimalne ali najvišje starosti, ni testiranja in zahtevanih ni nobenih pregledov vida ali sluha. Ko opravite nakup električnega kolesa, lahko takoj začnete voziti in uživati v tihi ter varčni vožnji.

Električna kolesa večinoma zahtevajo enako količino vzdrževanja kot kolesa brez pogona. Vaše vzdrževanje bolj kot ne zahteva vzdrževanje tlaka v pnevmatikah, redno čiščenje in mazanje verige ter menjavo zavornih ploščic in pnevmatik, ko se obrabijo. Ker tudi elektromotor in baterija poleg polnjenja ne predstavljata dodatnega vzdrževanja, lahko za vso vzdrževanje v veliki meri poskrbite sami z nekaj osnovnimi orodji in nekaj znanja.

Električna kolesa so odlična za starejše ljudi ali osebe z določenimi vrstami invalidnosti. Električna asistenca omogoča ljudem, ki ne morejo več voziti motornega kolesa, nadaljevanje vožnje. Če morda niste več sposobni proizvajati sile, da bi se lahko pognali na velik hrib, vendar imate še vedno dovolj energije za lahkotno vožnjo po ravnih odsekih, vam električna kolesa pomagajo skozi težke dele. Če imate bolečine v kolenih, zmanjšajo obremenitev tudi tu.

Ljudem različnih kondicijskih sposobnosti omogočajo, da vozijo skupaj – šibkejšemu kolesarju se ni potrebno naprezati, da bi sledil hitrejšemu prijatelju, saj električni asistent nadomesti razliko in tako lahko ljudje z različnimi zmožnostmi vozijo skupaj, ne da bi sklepali preveč kompromisov.

Enostavni za uporabo in vse, kar spada zraven!

Nakup električnega kolesa se vam bo zagotovo izkazal za dobro odločitev, tako s finančnega, kot tudi uporabniškega vidika. Skladiščenje je enostavno, saj ga lahko, kot tudi navadno kolo, varno shranite v skoraj vsakem stanovanju ali domu. Ko prispete na cilj, lahko kolo preprosto zaklenete na stojalo za kolesa, za parkiranje pa vam ni treba iskati ali plačevati mesta. Električna kolesa so tako zaradi vseh prednosti uporabe zadnja leta vse bolj v trendu. Bodite tudi vi!


You've just added this product to the cart: