ktm_elektricno_kolo

Zakaj je KTM električno kolo vrhunska izbira za gorsko in mestno vožnjo?

KTM električno kolo je izdelalo avstrijsko podjetje z dolgoletno tradicijo v izdelavi koles in je eno najboljših na svetu. KTM je hibrid med gorskim in mestnim električnim kolesom ter je namenjeno dolgim vožnjam. Robustno KTM električno kolo se lahko opremi s strehami in lučmi za mestno vožnjo, za v službo ali nakupovanje, premaga pa tudi klance. Odlikuje ga to, da je precej tih. Vožnja z njim pa je zelo udobna, saj ima robustne in mehke pnevmatike ter vzmetenje, kar ublaži udarce. Zavore pa so varne, ker so narejene kot diski. Opremljen je z vrhunsko Shimano, Panasonic in Bosch opremo.

Zakaj se odločiti za KTM električna kolesa?

Električna kolesa KTM obstajajo v več različicah. Med seboj se razlikujejo v nekaj tehničnih podrobnostih, v teži, moči motorja in robustnosti. Gre za kolesa, ki so preverjeno kakovostna in hkrati cenovno dosegljiva. Za KTM električno kolo je značilno, da je njegov okvir izjemno trden in odporen na udarce ter tresljaje in je tudi nekoliko nastavljiv. Okvir je aluminijast in ima zelo dolgo življenjsko dobro.

KTM eklektična kolesa so opremljena z Bosch električnimi motorji, ki sicer niso tako močni, kot na primer Yamahini, vendar so dovolj zmogljivi za premagovanje večjih razdalj in zmernih klancev. Gre za vzdržljive motorje, ki so tudi varni.

Vedno več ljudi se odloča za kolesarjenje do službe ali pa v prostem času ter vse manj uporabljajo avtomobile. To je zaradi zdravja, gibanja in zaradi varčevanja, ker je bencin vse dražji. Nenazadnje smo vedno več doma, kar pomeni, da avtomobili stojijo neizkoriščeni in zaradi tega še dodatno propadajo. Zakaj ne bi raje imeli kolo, pa še lažje ga je shraniti, ker je manjši od avta.

Sodobno KTM električno kolo lahko uporabljate tako, da ga poganjate sami in ker je dejansko precej lahek, bo z nekaj vaje to postalo pravi užitek in odlična telovadba. Kadar pa se utrudite ali pa srečate klanec, lahko vklopite električni motor, ki vam bo pomagal pri naporni vožnji, da bo udobna in prijetna. Hkrati pa tudi hitrejša.

KTM električno kolo Macina Ride

KTM Macina Ride je gorsko kolo, kombinirano za mestno vožnjo in je narejeno izjemno robustno, ampak je udobno za vožnjo. Je vsestransko uporabno, tudi za nakupovanje ali vožnjo v službo. Da je tako udobno, pripomorejo robustne in mehke ter velike pnevmatike, ki se tudi dobro oprimejo vozišča, tako da so primerne za prav vse terene. Tudi za gozdne in neravne, makadam in asfaltirana cestišča.

Macina Ride je KTM električno kolo, ki ga je od leta 2019 možno dobiti v dveh velikostih in sicer največji je 29 col oziroma inčev, kar je kolo, ki je primerno za ljudi, ki so visoki okoli 180 cm. Druga različica pa je 27,5 col premera kolesa, kar je primerno za manjše osebe. Največkrat se za to velikost odločijo ženske, ki so povprečno visoke.

Ta električna kolesa KTM poganja izjemno varen in kakovosten Boschev električni motor znamke Bosch Active Line Plus. Zagotavlja navor 50 Nm. Je izjemno tih. Nadzorujete pa ga lahko preko digitalnega zaslona Purion. Baterija je 400 Wh, ki jo sestavljajo kakovostne celice priznanega podjetja Panasonic. Dejansko pa lahko izberete tudi močnejšo različico z baterijo 500 Wh, kar bo pomagalo pri večjih klancih.

ktm_elektricno_kolo_rekreacija

KTM električno kolo Macina Force

Macina Force KTM električna kolesa so posebej narejena za večje obremenitve in udarce. Na vilicah imajo blokade, ki so tako narejene, da s posebnim mehanizmom blažijo – amortizirajo udarce, ki nastanejo zaradi udarnih jam in neravnega terena. Zato kolo in vi ne boste čutili udarcev.

Ko pa se pojavi raven teren, se aktivira običajno vzmetenje. Tudi to kolo je hibrid med mestnim in gorskim kolesom. Vendar je za razliko od zgornjega modela v hribih ter na klancih in gozdnih poteh bolj uporabno, saj je bolj robustno.

Kakovostno in robustno KTM električno kolo Macina force vam bo tako omogočilo udobno vožnjo na vseh terenih. K temu pripomore tudi Shimano oprema z izjemnimi in varnimi zavornimi diski. Menjalnik je zanesljiv in natančen. Prestavne ročice pa delujejo brezhibno.

Kot vsa KTM električna kolesa, tudi tega poganja kakovosten Boschev motor Drive Unit. Njegove funkcije lahko spremljate preko Purion digitalnega zaslona. Baterija pa je Powerpack 400 Wh.

KTM električno kolo Macina Tour

Za Macina Tour KTM električno kolo se bodo odločili tisti, ki so malo bolj zahtevni. Je nekoliko težji od prejšnjih različic, za kakšne 3 kg in tehta okoli 24 kg. Tudi pri tem eklektičnem kolesu so si njegovi ustvarjalci zamislili, da gre za hibrid, torej mešanico mestnega ter gorskega kolesa.

Tudi ta model ima zelo kakovostno vilico, ki je pripravljena na udarce. Ima enake prestavne ročice znamke Shimano, kot tudi zavorne diske in tudi mehanizem za prestavljanje, kar mu zagotavlja resnično vrhunsko kvaliteto in zanesljivost.

Tovrstna KTM električna kolesa imajo izjemno udoben sedež, ki ni samo udoben, ampak je tudi vrhunsko oblikovan. Namenjen je dolgim vožnjam po različnih terenih, tako za športnike, kot tudi za vsakdanjo rabo. KTM električno kolo dejansko uporabljajo tudi vrhunski športniki.

Macina Tour KTM električno kolo je opremljeno s kvalitetnim Bosch Drive električnim motorjem in ga napaja nekoliko močnejša baterija 500 Wh. Dejansko je zaradi tega bolj uporabno za strmejše klance.

Cestna električna kolesa KTM Macina Action 291

Cestno KTM električno kolo Macina Action 291 je narejeno za kolesarske steze, ki so urejene. Takšna KTM električna kolesa so zanimiva za tiste, ki se vozite v urbanih naseljih ali med njimi po opravkih, v službo, šolo ali po nakupih. Ne pozabite pa, če ga naročite, da ga je potrebno opremiti še s strehami in lučmi ter odsevniki.

Taka električna kolesa KTM so zanimiva zato, ker so narejena v več različicah in si lahko dejansko vsak izbere za sebe pravo velikost okvirja, da bo najlažje poganjal pedala in sedel na električnem kolesu. Krmilo ne sme biti preveč oddaljeno od bokov. Če ste na primer visoki 160 cm do 170 cm, potem je za vas primerna najmanjša različica okvirja. Od 170 cm do 180 cm visoke osebe naj izberejo srednjo različico in če ste visoki več kot 180 cm, je za vas največji okvir.

Gre dejansko za dolžino okvirja, za razmerje med sedežem in krmilom, kajti, če izberete predolg okvir za sebe, potem vas bo začel boleti križ na dolgih vožnjah, kar pa seveda ne želite, saj potem vožnja ne bo več udobna. To KTM električno kolo omogoča, da sedež lahko premikate in nastavite še za 5 cm, kar dodatno omogoča najbolj optimalno nastavitev za vas.

Macina Action KTM električno kolo je 28 colsko v vseh primerih. Ima enako robustne in udobne pnevmatike, kot druga električna kolesa KTM. Narejen je iz aluminija in tehta 21 kg. Ima 9 prestav in Shimano kakovostno opremo ter batni zavorni sistem. Baterija je zmogljiva Bosch PowerPACK 500 Wh, navor pa je 75 Nm.

Avtor prispevka: