Električno treking kolo nam pomaga, da na izletu lahko uživa cela družina

električno treking kolo

Električno treking kolo nam pomaga, da na izletu lahko uživa cela družina

Kolesarjenje, kot šport, potrebuje izjemne napore. Občasno družinsko kolesarjenje pa je pravi užitek. Nemalokrat se zgodi, da težko izberemo pot. Po ravnini je kolesarjenje pravi užitek. Ker pa je večina Slovenije hribovita, zanjo biti taki podvigi kar zahtevni. Posebno, če niso vsi družinski člani dovolj fizično pripravljeni. Zato se na družinski izlet nemalokrat, kljub lepemu vremenu, odpravimo kar z avtom.

Ogled naše ponudbe

Ker pa se svet vrti z neverjetno hitrostjo, se tudi tehnologija neverjetno hitro prilagaja temu načinu. In kolesu so dodali električni pogon. Seveda so ga temu primerno tudi tehnično dodatno opremili. Tako se lahko z električnimi kolesi podamo tudi na zahtevnejše ali daljše izlete ob lepem vremenu. Za družinske izlete so najbolj primerna električna treking kolesa. Z njimi se najlepše vozi po cesti ali tlakovanih in urejenih poteh. Vendar so prav tako prilagojena na vsa trenja asfaltne podlage. Tudi če zavijemo na makadamsko pot, bo se bo kolo odzvalo brez trenja. Električni pogon je praktičen in zagotavlja udobje tudi na daljših turah. Tako bo načrtovanje izleta mnogo lažje. Po ravnini bomo lahko normalno kolesarili. Vzpetine pa zlahka premagovali z električnim pogonom.

Električno treking kolo pa je tudi krasen pripomoček pri premagovanju ovir na poti osebam, ki zaradi zdravstvenih težav ne smejo na daljšo pot s klasičnim kolesom, pa bi si tega vseeno želeli.

Razvada ali pomoč

Tu se poraja vprašanje ali je to razvada ali pomoč. V sodobnem svetu se vse odvija prehitro. Tako je faktor časa zelo pomemben. Rekreativni kolesarji, normalno, še vedno prisegajo na klasično kolo. Družinski izleti pa so lahko prav zaradi tega izuma še bolj zanimivi. Električna kolesa namreč delajo tako za moške kot ženske. Pozabili niso niti na otroke.

Ko se odločamo za nakup električnega kolesa, se moramo najprej vsekakor informirati. Vsako električno kolo namreč ni za vsakega. Pred nakupom si moramo priti na jasno na kakšen način in po kakšnem terenu bo potekala vožnja. Temu primerno izberemo tip električnega kolesa.

Za družinska kolesarjenja so najbolj primerna električna treking kolesa. Ta delujejo na posebne baterije. Možno pa jih je voziti tudi kot običajna kolesa.

Električno treking kolo je zelo primerno za vožnjo v službo ob lepem vremenu. Ko gremo na delo, ga lahko peljemo kot navadno kolo. Ob vračanju z dela, ko smo že utrujeni pa aktiviramo baterijo.

Moško električno kolo

Zasnovano je za moško obliko telesa. Moški so po navadi težji in močnejši. Zato je tudi okvir kolesa temu prilagojen. Prav tako pa tudi vsa ostala oprema. Če kupuje moški kolo izključno za sebe, da bo sproščal adrenalin na daljših razdaljah, je za to primeren gorski ali športni tip električnega kolesa. Če pa si želi le prevozno sredstvo do službe in nazaj, se bo odločil za moško treking električno kolo. Prav tako tudi za družinske izlete. In moška kolesa imajo tudi večje pospeške in boljšo odzivnost na vožnjo. V službo bodo moški prihajali sveži in zadovoljni. Na izletih pa bodo z veseljem naredili kak kilometer več.

Žensko električno treking kolo

Ženske smo po obliki nežnejše in praviloma lažje kot moški. Vendar pa se nam prevečkrat samo mudi. Nekako si ne znamo organizirati časa. Vožnja s kolesom v službo je že skoraj misija nemogoče. Posebno tiste, ki imajo še otroke, za katere morajo skrbeti. Iskanje parkirišča v zadnjem trenutku blizu službe pa nam pobere še tisto malo energije, ki nam je ostala od jutranje rutine. Električno kolo nam je tako idealna rešitev. Seveda, če ne peljemo malčkov v vrtec ali v šolo na poti v službo. Če to naredimo prej, se lahko ob lepem vremenu zapeljemo s kolesom na baterijski pogon. Parkiramo ga lahko pred stavbo službe na delu za kolesa. Če imamo srečo, imamo lahko v službi tudi svoj kolesarski boks. Omislimo si lahko pa tudi dodatno opremo za prevoz nakupa v trgovini. To so lahko košare ali celo kovčki, ki se dodatno namestijo na kolo. Prav nam pridejo pa tudi na družinskih izletih za shranjevanje napitkov in prigrizkov.

Seveda pa bomo z električnim treking kolesom mirne vesti lahko šle na rekreacijo. Ob morebitnem prevelikem naporu pa bomo preklopile na električni pogon.

Otroško električno treking kolo

Na kolesarski izlet se lahko sedaj podamo tudi na večje razdalje. Otroka vsaj del poti spodbujamo za klasično kolesarjenje. Ko ocenimo, da otrok ne zmore več, mu vklopimo električni pogon. Seveda so pri otrokih hitrosti zelo omejene. Tako bo otrok užival na družinskih izletih s kolesom. Pridružil pa se vam bo rad tudi pri vaših opravkih. Med vožnjo z električnim treking kolesom mora biti otrok ves čas pod budnim očesom staršev ali skrbnikov.

Znamke električnih koles

Znamka Skot predstavlja tako moška kot ženska treking kolesa. Okvir in ostala oprema so prilagojeni bolj mestni vožnji in vožnji po bolj ravnih predelih. Kolesa poganja Bosch-ev Active 250w sistem s 400wh baterijo. Njihove cene pa se gibljejo od 1500€ do 5500€.

Električna treking kolesa Bergamont se ponašajo z izjemno lahkim aluminijastim okvirjem, v katerem je vsa napeljava. Kakovost pa je nadgrajena z deli Shimano. Vendar pa imajo na zalogi le moška kolesa. Za njega boste odšteli nekje med 1600 in 3100€.

Leader Fox-ova električna treking kolesa odlikuje izredno lepa oblika in dobro vzmetenje. Izvedba je tako v ženski kot moški obliki. Cene pa se gibljejo med dvema do tremi tisočaki evrov.

Otroško električno treking kolo pa izdeluje Giant. Cena se giblje okrog 2000€. Kolo je zasnovano za popolno varnost in udobje otroka med vožnjo.

Zakonodaja pri upravljanju z električnimi treking kolesi.

Zakonodaja na področju prometa še nima urejenih zakonov in predpisov za električna kolesa. Vozniki električnih koles se ne morejo primerjati s kolesarji, saj električna kolesa razvijejo višje hitrosti in imajo večje in močnejše pospeške. Kot vozila se pa zopet ne morejo primerjati, ker so to vozila na dveh kolesih. Vzporejanje z motocikli pa zopet ne pride v poštev, ker imajo premajhno moč motorja. In pri udeležbi v prometni nesreči se mnenja strokovnjakov zelo razlikujejo. Električno treking kolo je kot nov način trajnostne mobilnosti zakonodajalce prehitel. Tako, da je najbolje, da vsak posameznik poskrbi za svojo varnost in varnost svojih otrok in drugih udeležencev v prometu.

You've just added this product to the cart: