Električno kolo za otroke

električno kolo za otroke

Električno kolo za otroke

Vse več ljubiteljev kolesarjenja uporablja ali vsaj preizkusi tudi električno kolo. Večina je navdušena nad električnimi kolesi, zato jih vedno pogosteje videvamo tudi na cestah. Uporabljajo jih vse generacije, tudi mlajši otroci. Kaj pa vi, bi kupili električno kolo za otroke, da bi se lahko skupaj odpeljali na družinski izlet? Tudi, če niste preveč navdušeni nad idejo, da bi otroku kupili e-kolo, berite naprej, saj v nadaljevanju predstavimo vse potrebne informacije, ki jih morate vedeti o električnem kolesu za vašega otroka.

Je sploh primerno električno kolo za otroke?

Naj že kar na začetku povemo, da ta tematika ni črno-bela. Predvsem je odločitev odvisna od starosti otroka, njegovih motoričnih sposobnosti in poznavanje cestnih pravil. Vsekakor pa se morate tako vi kot vaš otrok držati vnaprej dogovorjenih pravil. Kaj imamo s tem v mislih? Vedno, ampak res vedno, si nadenite čelado, preden sedete na običajno ali električno kolo. Verjetno že veste, da nobena beseda ne bo imela takega pomena pri vzgoji kot zgled. Otrok naj obvlada vožnjo z običajnim kolesom, šele nato ga dobro seznanite z delovanjem električnega kolesa, naj ga preizkusi na domačem dvorišču ob vaši prisotnosti. Šele, ko je v vožnji suveren, se skupaj odpeljite na cesto in druge razgibane terene. Razložite mu pravila, ki veljajo na cesti, in jih dosledno upoštevajte. V primeru, da je vaš otrok vse našteto usvojil, ste lahko mirni, električno kolo za otroke je zagotovo primerno zanj.

Družinski izlet z e-kolesi, zakaj pa ne?

Nameravate kupiti e-kolo zase, zakaj ne bi kupili še električno kolo za otroke? Samo predstavljajte si, kako bi lahko uživali na družinskem izletu z električnimi kolesi, to bi bilo res nepozabno doživetje. Če ste pomisli na finance, je to povsem razumljivo, saj je nakup več električnih koles res velik finančni zalogaj za družino, še posebej, če se boste na električno kolo usedli enkrat na mesec za vožnjo do bližnjega parka. Če pa ste družina, ki rada ob koncih tedna prekolesari več kilometrov, pa se investicija v električno kolo za otroke zagotovo izplača, saj je kolo prevozno sredstvo, ki vam bo ob primernem vzdrževanju služilo več let.

Zakaj otroku kupiti električno kolo?

Preprosto, ker vas bo z e-kolesom lažje dohajal, skupaj boste lahko prevozili daljše razdalje in si omislili tudi težje vzpone. Ne pozabite, da električno kolo za otroke ne pomeni razvajenosti, ampak bo moral pedale vseeno poganjati. Bo pa hkrati zanj to še dodatna motivacija in užitek na kolesu, ker bo videl, da vam lahko sledi.

Kakšno električno kolo za otroke izbrati?

Na trgu so na voljo prav posebna gorska električna kolesa za otroke, ki so posebej prilagojena starostnim skupinam. S prodajalcem koles se posvetujte, katero e-kolo izbrati za vašega otroka, glede na starost in kolesarske sposobnosti. Vi pa se zavedajte, da boste s pomočjo e-kolesa na najlažji način otroku pokazali lepoto hribov in nasploh narave. Je pa električno kolo za otroke tudi odlična priložnost za vse otroke, ki se premalo gibljejo ali imajo težave s prekomerno težo, da jih navdušite nad kolesarjenjem. Običajno so otroci zelo navdušeni nad vožnjo z električnim kolesom in to tudi jasno pokažejo in povedo.