Kupite si električno kolo na obroke in uživajte pri vožnji v službo

električno kolo na obroke

Kupite si električno kolo na obroke in uživajte pri vožnji v službo

Kupite si električno kolo na obroke in uživajte pri vožnji v službo. Svet se vse bolj nagiba k trajnostnem razvoju. Sem spada tudi trajnostna mobilnost. Vozila na čista goriva uspešno izpodrivajo tista na fosilna goriva. Zakaj bi se v službo nekaj kilometrov vozili z avtom? Iskali prosto parkirno mesto in onesnaževali zrak. Omislite si električno kolo. Tega lahko vozite tudi kot navadno kolo. Tako je hkrati prevozno sredstvo in pripomoček za aktivno gibanje. Seveda govorim o vožnji v lepem vremenu. Tisti, ki pa so pogumni, se lahko vozijo ves čas. Kolo samo in prav tako baterija so sestavljeni tako, da vremenski vplivi na njih ne vplivajo. Vožnja z električnim kolesom je en sam užitek in udobje. Poleg tega je krasen pripomoček za gibanje na prostem. Ker je vzmetenje oblikovano tako, da prenese tudi številne tresljaje, se z električnim kolesom lahko odpravimo tudi na trasirane poti izven urbanih okolij.

Ödeme elden taksim escort kizlari bu web sayfasinda.

Ogled naše ponudbe

Znamke električnih koles

Električno kolo na obroke lahko kupite skoraj vseh blagovnih znamk. Električna kolesa delimo glede na njihov namen uporabe. Za navadne nedeljske družinske izlete in vožnjo po opravkih so odlična električna treking kolesa. Za malo bolj adrenalinsko vožnjo čez drn in strn pridejo v poštev športna električna kolesa. Za gorsko kolesarjenje pa gorska električna kolesa. Prav tako so na voljo različni modeli za moške, ženske in tudi otroke. Konstrukcijsko so prilagojeni tudi spolu.

Največji proizvajalci prihajajo iz Azije. Kar je tudi razumljivo. Vse številčnejša populacija na kitajskem potrebuje mobilnost. Z avtomobili so mesta prezasičena. Poleg tega pa je kupna moč na kitajskem zelo nizka. Električna kolesa so za njih ravno tisto kar potrebujejo. Prvo podjetje, ki je zrastlo praktično čez noč je Bafang. Oni izdelujejo, tako električna kolesa kot vrhunske Li-ion baterije, ki imajo zelo dolgo življenjsko dobo. Uspešnost podjetja se je pokazala prvi dan, ko so se uvrstili na borzo. Čez noč jim je delnica zrastla za 44%.

Največji svetovni izdelovalci električnih koles so Giant Bicycles, Yamaha Bicycles, Trek Bikes, Merida Industry in Fritzmeier Systems GmbH. V Evropi pa je trenutno najbolj rastoče podjetje Cruissis iz Češke. Njihova električna kolesa so izredno kvalitetna in imajo dodelano obliko. Odlikuje jih vrhunska tehnologija. Baterije imajo vgrajene v okvirju kolesa. Posamezni modeli so jasno razčlenjeni. Cenovno pa so zelo dostopni.

Električno kolo na obroke je tudi v Sloveniji dostopno. V Sloveniji se namreč pospešeno razvija podjetje E-me poganja. Njihov cilj je popolna prepoznavnost in visok tržni delež v naslednjih treh letih. Kajti tudi v Sloveniji se uporaba električnih koles strmo dviga.

Najbolj prodajana električna kolesa pa so še vedno Scot in Bergamont.

Bergamont električna kolesa so plod sodelovanja z e-sistemi Bosch. Kolo je narejeno izključno iz Boschevih delov. V Bergamont tovarni se ves čas izpopolnjujejo v kvaliteti do perfekcije. Njihovo razmišljanje in ustvarjanje je popolnoma izven okvirjev. Ta njihova edinstvenost jih postavlja v vrh prodaje električnih koles.

Scot pa izdeluje vrhunska gorska kolesa. Njihovi okvirji in vsa tehnologija se prilagaja adrenalinskim odvisnikom, ki premikajo meje v gorskem kolesarstvu. Baterije so izredno vzdržljive in lahko z njimi tudi v posebnih razmerah prevozijo do sto ali več kilometrov. Vse je odvisno od terena po katerem se vozijo.

Zakaj se splača kupiti električno kolo na obroke

V osnovi električno kolo niti ni tako drago. Vsaj ne v primerjavi z avtomobilom. Nudi pa vsaj toliko, če ne celo več užitka pri vožnji. Vzdrževanje električnih koles niti ni tako zahtevno. Za svoje delovanje pa potrebujejo le dovolj zmogljivo baterijo. Že ob podatku, da električno kolo ne gre hitreje kot 25km/h, verjetno ni potrebno veliko razmišljati za kako majhno porabo energije gre. Pa še to samo, kadar jo uporabljamo. Električno kolo se namreč lahko vozi tudi kot navadno. Vendar se električna kolesa največ uporabljajo le ob lepem vremenu. To pomeni nekje 200dni v letu ali manj.

V današnjih časih je mogoče kupiti skoraj vse na obroke. Prav tako tudi električno kolo. Tako se nam amortizira ob vsakem obroku sproti. Za nakup ni potreben večji vložek. Trenutno obdobje je plačilom na obroke zelo naklonjeno. Za športno opremo po večini dobimo brezplačno kreditiranje do dveh let. Za povprečno električno kolo odštejemo od dveh do pet tisočakov evrov. Če vzamemo električno kolo na obroke, nas pride mesečni strošek od sto do dobrih dvesto evrov na mesec. Če nam služi kot prevozno sredstvo v službo, dobimo ta strošek delno povrnjen z nadomestilom za prevoz na delo. Ker pa ne potrebujemo točiti goriva, je to čisti dobiček. Da vložka v zdrav način življenja sploh ne omenjam.

Kdo prodaja električna kolesa na obroke?

Tako kot na svetu, je tudi v Sloveniji povpraševanje po električnih kolesih v zadnjih letih izredno naraslo. Na trgu je še vedno premalo izdelanih koles glede na povpraševanje. Ozaveščanje prebivalstva o podnebnih spremembah in skrbi za naš planet počasi rojeva sadove. Ljudje smo se začeli vse bolj zavedati nevarnosti uničevanja planeta. Začenja se trajnostni razvoj. Kar pomeni, da želimo ravnati z planetom tako, da ga ohranimo še za naše potomce. To se zaveda tudi vse več podjetij, ki se je preusmerilo v izdelavo trajnostnih vozil. In električno kolo to vsekakor je. Tudi za proizvodnjo elektrike se vse bolj nagibajo k izrabi naravnih in čistih virov.

Pri nas v Sloveniji so prodajo električnih koles začele praktično vse večje športne trgovine. Prav tako pa tudi že nekatere prodajalne z avtomobili. Ker pa se je močno razširila prodaja preko spleta, je tudi tam mogoče kupiti električno kolo na obroke.

V Sloveniji je največja ponudnica električnih koles na obroke prodajalna Enduro. Sledi ji A2U in že dolgo poznani Velo d.d.

Na kaj moramo paziti pri nakupu električnega kolesa

Pri nakupu električnega kolesa se moramo še pred nakupom vprašati, za kaj ga sploh potrebujemo. Kje in kako se bomo z njim vozili. Zaradi električnega motorja je tako kolo tudi precej težje. Za navadno električno kolo vozniški izpit ni potreben. Zaščitna čelada pa zelo priporočljiva. Pri močnejših izvedbah pa je potrebno tudi električno kolo registrirati in opraviti  vozniški izpit AM kategorije. Preveriti moramo tudi vzdržljivost baterije. Praviloma so pri cenejših izvedbah le te manj vzdržljive. Vsekakor pa je smiseln posvet s strokovnjakom, ki vam bo z veseljem prodal električno kolo na obroke.


You've just added this product to the cart: